Bli programledare

Har du det där lilla extra?

Vi på The Beat söker dig som älskar radio och som skulle vilja bli vår nästa stjärna vid mikrofonen. För att trivas på The Beat ska du vara spontan, prestigelös, älska radio och tycka om att ha kul tillsammans med andra. Har du aldrig pratat radio förut? Inget problem! Om vi tror på din talang så hjälper vi dig att utvecklas tillsammans med oss. Flera av de programledare som du idag hör i Sveriges Radio och på kommersiella stationer har börjat sin radiokarriär hos oss på The Beat!

Gör en aircheck
För att vi ska få en uppfattning om hur du skulle låta hos oss vill vi att du ska göra en aircheck. Det går till som så att du spelar in en sändning så som den skulle låta om du sände direkt här hos oss. Du ska presentera låtar, kanske prata om något kul fakta eller liknande. Ett bra sätt är att du berättar om dig själv eller något av dina fritidsintressen. När du har spelat in klart så klippper du bort all musik förutom början och slutet på varje låt – ja, vi vill gärna höra dig prata i låtens introdel! Spara filen som en mp3 eller wav-fil och ladda upp den i formuläret nedan. Vi vill att din aircheck ska vara ca 3 minuter lång.

Om du blir antagen
Om du blir antagen till oss så kommer vi hjälpa dig igång på alla sätt. Du måste dock investera i viss hård.- och mjukvara för att kunna sända hos oss. Du måste ha en bra mikrofon, ett bra ljudkort och programvaran Proppfrexx Onair som är det program som vi spelar all musik i när vi sänder. Du kan alltså inte sända med något eget program hos oss utan måste använda ProppFrexx. Vi kan självklart hjälpa dig med tips och råd kring val av mikrofon och annan teknisk utrustning utifrån dina behov och din budget.

Ideellt arbete
Observera att allt arbete på The Beat är ideellt. Det betyder att du inte kommer få någon lön. Däremot får du med dig massor av erfarenhet och chansen att få jobba med härliga, glada och roliga människor från hela Sverige.

Låter det spännade? Sätt igång och gör din aircheck – och ladda upp den till oss! Vi längtar efter att få lyssna på dig!