Soundic Radio byter namn och musikprofil

Sedan 2001 har Soundic Radio funnits på den svenska webbradioscenen. Stationens signum har varit att spela den senaste hitmusiken inom pop, rock och dance.

Den 1 april 2017 byter Soundic Radio namn till The Beat och i samband med det ändras också musikprofilen. Stationen kommer spela de största hitsen från 80-, 90- och 00-talet. Självklart blandat med dagens stora hits.

– Vi kände ett behov av att förnya oss och tror att vår nya musikprofil kommer ge lyssnarna en perfekt musikblandning, säger stationschefen Joachim Kåhlman.

Minskande lyssnarsiffror och ett sviktande engagemang hos de iddella programledarna ledde till att styrelsen i Soundic Media, den idella föreningen som driver The Beat, började tänka nytt.

– Vi gör detta för att få en nystart på stationen och för att ge våra lyssnare något nytt. Vi vill satsa långsiktigt för att fortsätta vara en av de största ideella radiostationerna på webben, säger Joachim Kåhlman.

Namnbytet offentliggörs på stationen klockan 09.00 den 1 april 2017.

FAKTA
The Beat drivs av den ideella föreningen Soundic Media. Allt arbete med stationen sker ideellt och utan att programledarna tjänar några pengar. Sändningarna sker endast över internet från programledarnas egna hemmastudios. The Beat startade som Soundic Radio 2001. Musiken tillgängliggörs med tillstånd från STIM/NCB och IFPI.

Mer information:
Joachim Kåhlman, stationschef
Tel: 070-611 77 00 E-post: joachim@thebeat.se

Hemsida: www.thebeat.se